Aalborg lufthavn

Aalborg lufthavn – Danmarks tredjestørste lufthavn.

Med 1.422.289 passagerer i 2013, indtager Aalborg lufthavn tredjepladsen som den største lufthavn i Danmark. Lufthavnen er beliggende vest for Lindholm.

Aalborg Lufthavn blev anlagt som den første provinslufthavn i Danmark og blev d.29. maj 1938 åbnet af trafikminister N.P. Fisker med ca. 100.000 mennesker som tilskuer ved et flyvestævne. Den allerførste indenrigsrute fra Aalborg blev etableret et par år tidligere omkring september 1936. Den blev fløjet fra direktør på Aalborg Portland, Gunnar Larsens, private landingsplads i Rørdal. Samarbejdet mellem Trafikministeriet, Aalborg Kommune og Gunnar Larsen som privatmand var den givende faktor, der medførte, at Aalborg kom først i konkurrencen om at få en lufthavn etableret i provinsen og overhalede dermed Århus, Esbjerg og Rønnes bestræbelser.

Da Danmark i sin tid blev besat af Nazityskland den 9. april 1940 under Operation Weserübung, viste Aalborg Lufthavn at afgørende mål for invasionen. Aalborg Lufthavn er efter sigende verdenshistoriens første erobring gennemført af faldskærmstropper. Som et led i invasionen af Norge, fungerede Aalborg som en luftbro over luftrummet over Nordsøen.

Tyskerne har finanseret meget af Aalborg Lufthavn da den havde høj prioritet for tyskerne. De kunne selvfølgelig ikke se det som andet end, en god investering. Det har selvfølgelig også kommet Aalborg til gode, at man har haft en konstant udvikling af lufthavnen.

Den dag i dag kan man selvfølgelig rejse til hele verden, fra Aalborg lufthavn. Der tilbydes utrolig mange ruter som man kan starte med i Aalborg lufthavn. Som tidligere nævn, er der utrolig mange der rejser fra Aalborg Lufthavn, og det er også med til at gøre den til den tredje største lufthavn i Danmark. Bestil din vinterferie i god tid, og få et tilbud du næsten ikke tør at sige nej til. God tur!

Hvor skal din næste ferie fra Aalborg gå hen?